26/04/2020

Поети Компаніївщини про природу рідного краю: Галина Голтвян

#Екобібліотека #ПоетиКомпаніївщинипроприродурідногокраю #Екомарафон
Екомарафон знайомить з чарівним світом природи у поезіях Галини Голтвян!!!
Голтвян Галина Степанівна народилась 20 серпня 1947 року в мальовничому селі Кричка на Івано-Франківщині.
У 14 років після закінчення місцевої семирічки залишила рідну домівку і поїхала на Кіровоградщину заробляти на хліб для себе і для своєї родини, адже була найстаршою в багатодітній сім’ї. Не цуралась жодної роботи: працювала і в полі, і в закладах культури. Працювала і вчилась, хоч як важко не було.
З 1975 року життя її тісно переплелося із перлиною степової Компаніївщини Роздоллям, де працювала зоотехніком-технологом Кіровоградського облплемоб’єднання. Брала активну участь в художній самодіяльності. А згодом відкрила ще один талант – віршування. Її поетичні твори вперше з’явилися в районній газеті «Степовий край» у 2010 році.
Поетичні доробки Галини Степанівни знайшли своє затишне місце на сторінках різних колективних видань: літературних альманахів «Вільним птахом слово лине», «Галактика любові», «Мати», «Антологія сучасної української літератури», літературних часописів «Барви». Читачам сподобались вони своєю ліричною ніжністю, пісенністю і щемливою любов’ю до рідного краю. Її твори – рідним компаніївцям і роздольцям, доньці і сину, шести онукам і одному правнуку. В сі твори – то поетичні роздуми чудової жінки, турботливої матусі і люблячої бабусі.
У 2016 році Галина Степанівна нагороджена Дипломом імені Юрія Яновського за участь у конкурсі його літературної премії, а у 2017 році - присуджена премія і Диплом імені Юрія Яновського.


Світлина від Светлани Полтавец.
Світлина від Светлани Полтавец.

Немає коментарів:

Дописати коментар