27/04/2020

Поети Компаніївщини про природу рідного краю: ВІКТОР БРАЇЛОВ

#Екобібліотека #ПоетиКомпаніївщинипроприродурідногокраю
Продовжуємо наш екологічний марафон "Поети Компаніївщини про природу рідного краю знайомством з творчістю Віктора Браїлова.
В той час, коли народився Віктор Миколайович ще йшла війна, а рідне село Покровка, як і весь Компаніївський район, ще не було визволено від німецьких загарбників. Та війна скінчилася. А запис у його свідоцтві про народження свідчив, що народився він 15 лютого 1944 року.
Дитячі та шкільні роки довго тягнуться – та швидко проходять. Тож і не зогледівся він, як пішов у перший клас. Так промайнули перші чотири роки навчання у Покровській початковій школі.
Свій трудовий стаж Віктор Миколайович розпочав працівником культури. В 1961 році закінчив технічне училище і, маючи кваліфікацію кіномеханіка першої категорії, працював на різних посадах в районній Дирекції кіномережі. Потім біля двадцяти років ще прослужив у Радянській Армії, де мав справу з радіоапаратурою та іншою технікою. Звільнився в запас у звані прапорщика з посади старшини військової частини.
Одружений, має двох дочок та онука. Дружина та діти і стали першими слухачами, читачами та критиками його віршів.
Вперше написати вірша йому захотілося ще тоді, коли навчався у другому класі. Та між тим бажанням і початком активної творчості – ціле життя…
Має твори, присвячені Батьківщини, рідному краю, коханню та інші. Перші вірші Віктора Браїлова були надруковані в районній газеті „Степовий край” у 2002 році. На даний час є членом літературної студії „Вершники” при районній газеті „Степовий край”. Відвідує обласну літературну студію «Євшан». Має власні збірки поезій та вірші В.Браїлова увійшли до альманаху "Вільним птахом слово лине".

Світлина від Светлани Полтавец.

Немає коментарів:

Дописати коментар