28/04/2020

25 квітня - Всесвітній день пінгвінів!!!!

Світлина від Светлани Полтавец. Світлина від Светлани Полтавец.
Одні із найбільш милих та смішних птахів – пінгвіни сьогодні святкують свій день.
25 квітня відзначається щорічне екологічне свято – Всесвітній день пінгвінів (World Penguin Day), який закликає людей пам'ятати про необхідність збереження тваринного різноманіття нашої планети в цілому і різноманіття її окремих регіонів і представників зокрема.
Цю птицю можна з упевненістю назвати одним із символів Антарктиди. Мова йде, звичайно, про пінгвінів, різноманітність видів яких не змінює уявлення про те, де вони мешкають – тільки у відкритому морі Південного півкулі.

НЕЙМОВІРНІ ФАКТИ

Пінгвіни (лат. Spheniscidae) – сімейство нелітаючих морських птахів, представники якого добре плавають і пірнають, єдине сучасне в загоні пінгвінообразних (Sphenisciformes). У сімействі налічується 18 сучасних видів пінгвінів. Найбільш великий з них – це імператорський пінгвін, його зростання може досягати 120 см, а вага – понад 40 кг. найменший представник виду – малий пінгвін, який не вище коліна дорослої людини, а його вага не перевищує 2,5 кг.
Винищення пінгвінів людиною після відкриття Антарктиди досягала небачених розмірів, проте в даний час їх популяцію вдалося відновити, хоча під загрозою зникнення перебуває кілька видів цих птахів. Багато в чому це пов'язано з діяльністю людини на островах і прибережних материкових зонах, що входять в ареал проживання пінгвінів.Саме ці та інші проблеми сприяють тому, що будь-які громадські ініціативи щодо залучення уваги представників науки, а також міжнародних організацій до життя пінгвінів всіляко підтримуються екологами і природоохоронними організаціями. Дата святкування Всесвітнього дня пінгвінів випадає на період, коли проходить міграція пінгвінів на материк з метою спаровування і висиджування яєць.
Болісно і скрутно стає на душі, коли згадуєш про знищення таких тварин. Але ж карантин вносить свої правки у життя людей і тварин. Так, наприклад, у Чикаго місцевим океанаріумом гуляють пінгвіни. Вони вперше побачили риб, які живуть у океанаріумі зовсім поруч. Вірогідно, за все життя пінгвіни так би і не побачили більшу кількість істот, аніж стала доступна їм під час прогулянки.
А от у Кейптауні (Республіка Південна Африка) пінгвіни вийшли на вулиці. У мережі Інтернет вірусно розповсюдилось відео очевидця такої «пінгвінячої» прогулянки.
Світлина від Светлани Полтавец.
Світлина від Светлани Полтавец.

Немає коментарів:

Дописати коментар