01/04/2020

Найсмішніші дитячі книги

Різні діти мають різний темперамент, почуттям гумору і кругозор. Але деякі з цих книг веселили багато поколінь читачів, а інші - з'явилися тільки недавно, але вже стоять високо в рейтингу комедійної літератури. Не будемо довго тягнути кота за хвіст і приступаємо!

Девід Вольямс - відомий британський комік, сценарист, автор і співавтор багатьох телевізійних шоу, суддя на британському шоу талантів, творець передачі Little Britain на BBC спільно з Метом Лукасом. Само собою він також і талановитий автор дитячих книг, що вийшли загальним накладом в 12,5 мільйонів копій і переведених на 46 мов. Отже, ми представляємо парочку його книг, перекладених на українську мову і добре пристосованих для сучасного читача.



Бабця-бандитка

Історія кримінально-сміховинна навіть для закоренілого дорослого циніка. Це історія бабусі, про яку говорять "божий одуванчик", що потрапляє в світ злочинності і намагається слідувати її законам. Свіжий, дотепний погляд на відносини бабуся-онук і низка божевільних ситуацій не відпускають до останньої сторінки. Трепетна і хвилююча, але також смішна і динамічна книга. Зустрітися з міжнародної злочинницею і злодійкою коштовностей - бабою бандиткою!

Велика втеча дідуся 

Це також історія взаємин онука зі старим предком. Історія повна пригод, подорожей і комічних поворотів. Дід, який втрачає спогади і тут-же відроджуються нові фантазії, летить з онуком в Лондон. По дорозі вони переживають безліч пригод, тісно пов'язаних з історіями діда часів служби в королівських ВПС.

Денискины рассказы 

Незабутній і вже напевно класичний цикл Віктора Драгунського можна перечитувати безкінечно. Головний герой, якого автор списав зі свого сина відкриває читачеві світ дитинства і огортає теплотою і зворушливістю розповіді. Хлопчик зі своїм другом потрапляють в забавні ситуації і витівки, заплутуються по вуха і виходять з глухого кута блискуче і неповторно. Книга входить в список рекомендованих для шкільної та позашкільної читання, багаторазово була перевидана і кілька разів екранізована. Посмішка гарантована.


Джеремі Стронг до того, як почати писати працював в пекарні і робив бувало по тисячі кексиков з джемом за ніч. Після досить успішно працював учителем в початковій і середній школі і, нарешті, на радість читачам, залишив колишнє терені щоб присвятити себе книгам.

Канікули з близнятами 

Невгамовна сімейка знову в пошуках пригод. Або навпаки - пригоди не залишають сім'ю Ніколаса ні на хвилину. Смішна і захоплююча книга в прекрасному виданні "Старого Лева". Читати зручно і весело!

Кумедна коронація 

Продовжує історію близнюків і всього сімейства на свята. Нові повороти сюжету і несподівані викриття чекають шанувальників. А так же феєрверк подій, нові герої і святковий настрій. Плюс дві нові історії.

Ракета на чотирьох лапах 

Собака Стрілка, її господар Тревор і їх загальна подруга Тіна. Що може піти не так? Абсолютно все! Ураганні пригоди невгамовної такси, яка затягне у вир пригод не тільки господаря, його друзів, родину, сусідів, а й усе місто, і, здається, весь світ!
  

Стонадцять халеп Остапа Квіточки

Сашко Дерманській - автор з досвідом і багажем публікацій. Учитель української та іноземної мови і літератури, член спілки письменників України і великий фантазер. У цій книзі молодого вчителя Остапа чекають запаморочливі перипетії і карколомні переживання. Вир сміху, царство гумору і безодня фантазії.

Дори-фантазерка. Знакомьтесь, Дори! 

Еббі Ханлон розповідає історію маленької дівчинки, з якою не хочуть грати її брати і сестри, вважаючи її Наталка Полтавка, але та не сумує, адже у неї безліч фантастичних друзів і океан фантазії та енергії.
• Краща дитяча книга 2014 по версії kirkus reviews, publishers weekly і parents magazine.
• Вибір американської асоціації бібліотек.
• Володар престижної премії в області дитячої літератури "golden kite award".
• Книги про Дорі переводять на 16 мов.

Манюня

Наріне Абгарян писала про себе, про своє дитинство, про свій будинок і двір, про бабусі і численних родичів. І про казуси, в які вони всі разом або окремо потрапляли. Саме ця книга принесла автору популярність і престижну премію і стала початком циклу про Манюні, який, сподіваємося, буде радувати нас нескінченно!


Ответственный ребенок 

Віра Полозкова піднімає нас в повітря виром гумору і кидає вниз в пучину захоплення своєю новою книгою дитячих віршів. Визнана поетеса нарешті закінчила довгоочікуваний цикл дитячих поетичних замальовок, який розсмішить вас до сліз. Любителя вдосталь посміятися цю книгу пропускати точно не варто!

Немає коментарів:

Дописати коментар