16/03/2017

Всеукраїнська науково-практична конференція «Відтворимо ліси разом»

14-15 березня 2017 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Відтворимо ліси разом» присвячена Міжнародному дню Лісу. Кіровоградщину представляли методист Комунального закладу «Обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Кротенко О.М. та керівник учнівського лісництва «Зелена планета» Комунального закладу «Компаніївське навчально-виховне об’єднання» Полтавець С.В., які презентували виставку діяльності учнівських лісництв Кіровоградщини та досвід учнівського лісництва «Зелена планета» з Компаніївщини.
Міністерство освіти і науки України, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України та Товариства лісівників України провели захід з метою привернення уваги державних та громадських організацій до проблем збереження біологічного різноманіття лісових екосистем, відтворення та розширення площі високопродуктивних стійких насаджень; підвищення фахового рівня керівників учнівських лісництв, а також сприяння співпраці навчальних закладів, органів державної влади, громадських організацій в поліпшенні ефективності роботи учнівських лісництв. Учасниками стали працівники установ лісового господарства, наукові та науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, профільних науково-дослідних установ, методисти та керівники учнівських лісництв позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, громадськість з 18 областей України.
Учасників та гостей конференції привітали: Вербицький В.В., директор НЕНЦ МОН України, Яресько О.П., голова товариства лісівників України, Мовчан М.М., заступник директора департаменту Міністерства екології та природних ресурсів України., Гузенко Р.В. – перший заступник начальника Київського обласного та по місту Києву управління лісового
та мисливського господарства – головний лісничий Київщини. Мельник В.І., доктор біологічних наук, професор відділу природної флори Національного ботанічного саду ім.. М. М. Гришка НАН України.
Конференція працювала у форматі пленарного засідання та дискусійних майданчиків.
Під час роботи сесій пленарного засідання конференції «Стале управління лісами» та «Вплив глобальних змін клімату на лісовідновлення та лісозбереження» з змістовними і актуальними доповідями виступили:
Вербицький В.В., директор НЕНЦу МОН України, доктор педагогічних наук, професор, академік Академії вищої освіти; Юхновський В.Ю., професор кафедри Відтворення лісів та лісових меліорацій Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України, доктор с\г наук; доцент Римаренко Ю.П., Завідувач кафедри нової техніки передової технології комплексного ведення лісового господарства та охорони праці українського центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства України; Сасюк В.М., директор ДП «Шепетівське лісове господарство»; Бала О.П., доцент Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України; Лакида І.П., доцент Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України.
У рамках пленарного засідання працювала виставка «Лісовідтворення. Пошуки молоді». Вдало висвітлено роботу щодо лісовідтворення та досягнення учнівських лісництв України в альбомах, буклетах, банерах, навчальних програмах, методичній, навчальній, науковій та агітаційній літературі.
15 березня за участі науковців та керівників учнівських лісництв працювали дискусійні майданчики “Пріорітети лісівничої освіти в контексті збалансованого розвитку” і “ Проблеми збереження лісів в умовах сучасної економіки ”, “Учнівські лісництва: аналіз та перспективи розвитку”. Науковці та керівники учнівських лісництв в ході дискусій розглянули проблемні на даному етапі питання по профілю.
Свідченням актуальності та вагомості заходу стали змістовні дискусії та, як результат, вироблення проекту резолюції Всеукраїнської конференції «Відтворимо ліси разом».
Сертифікат учасника конференції отримав кожен учасник заходу.
Учнівське лісництво «Зелена планета» КЗ «Компаніївське НВО» було нагороджено Подякою Міністерства освіти і науки України, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за результативну участь у виставці «Лісовідтворення. Пошуки молоді» в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Відтворимо ліси разом» та з нагоди Міжнародного дня лісу.


Немає коментарів:

Дописати коментар