14/04/2017

Вручення літературної премії В. Близнеця "Земля світлячків"


Чистий голос Віктора Близнеця звучав на Компаніївщині (за матеріалами сайту Компаніївської районної ради)




P1040624
Компаніївщина створила нову сторінку своєї літературної історії, започаткувавши мистецький конкурс «Земля світлячків» на здобуття Премії відомого українського дитячого письменника Віктора Семеновича Близнеця, що народився у Володимирівці.
Урочистості з нагоди вручення літературної Премії відбулись 12 квітня у Першотравенці, де навчався майбутній майстер поетичної прози, неперевершений життєлюб Віктор Близнець.
P1040680Учасники урочистостей відвідали музей В. Близнеця, познайомились з тематичними виставками дитячих творів, присвячених дню народження відомого земляка.
До участі в першому літературному конкурсі на здобуття Премії Віктора Близнеця цьогоріч долучились більше двадцяти учасників із Компаніївщини, Новгородки, Новоукраїнки, Кропивницького, Києва, Одеси, Кременчука. Напередодні журі визначило переможців, ними стали: в номінації «Дитячі твори» Максим Бричка, учень комунального закладу «Компаніївське навчально-виховне об’єднання», за збірку поезій «Світлячкова земля» та Григорій Невдаха, член літературної студії «Вершники» із Мар’ївки за збірку поезії «Веселковий дивосвіт». Відповідно до Положення про проведення конкурсу лауреатам Премії вручено дипломи переможців та грошові винагороди в розмірі 2 тисячі гривень. Заохочувальними преміями за рахунок спонсорських коштів відзначені всі учасники літературного конкурсу в номінації «Дитячі твори».
Особисто вручив нагороди лауреатам голова Компаніївської районної ради, голова журі з присудження літературної премії Віктора Близнеця –Вадим Спіктаренко.
-Дуже приємно, що сучасна молодь цікавиться літературою, зокрема, творчістю Віктора Близнеця. Адже його твори – завжди актуальні. Вони серйозні, вони змушують замислитися. Хотілося б, щоб його вивчали і надалі, щоб ним захоплювались. І сьогодні ми побачили яскравий приклад того, що творчість нашого земляка є кому продовжувати, що його поетичний «звук павутинки» буде з новою силою бриніти над компаніївським степом.
Наш степовий полиновий компаніївський край став колискою величних митців, які оспівали на весь світ красу людського щастя і буття, боротьби і кохання. І поряд з Юрієм Яновським, Дем’яном Бєдним на літературному небосхилі заклично горить зірка дитячого письменника Віктора Семеновича Близнеця.
P1040630P1040640

Немає коментарів:

Дописати коментар