24/03/2022

Історична бібліорозвідка: "Книги про козацтво та козаків"

 Бібліоогляд "Книги про козацтво та козаків"



Дмитро Чорнота. "Гетьманська булава"

1651 рік. Український народ під проводом Богдана Хмельницького вже п’ятий рік веде з Річчю Посполитою війну, яку пізніше назвуть Визвольною війною. Українське військо вже отримало перемоги у битвах під Жовтими Водами, Корсунем, Пилявцями та Зборовим. Однак, під час чергової битви під Берестечком, кримський хан, козацький союзник, раптово покидає поле бою разом зі своїми військами через що козацьке військо опиняється в скрутному становищі й змушене відступити.
Під час складного відступу, поміж іншого, було втрачено гетьманську булаву. Та булава має надзвичайну силу, яка об’єднує навколо себе людей. Без неї Визвольна війна може бути програна. Полковники Джалалій та Богун кличуть козаків Артема та Максима й дають завдання повернути булаву.
Але вони не єдині, хто хоче її здобути...

Читати: https://booknet.com/uk/reader/getmanska-bulava-b218824


Характерник

Дмитро Чорнота

Україна переживає важкі часи. Турки, татари, Москва та Річ Посполита в перегонах за владу над українською землею здійснють її гноблення. Кожен шарпає в свій бік. Тільки одна сила в змозі протистояти цьому - козаки. Безстрашні воїни, лицарі дикого поля, визнані як одні з кращих майстрів рукопашного бою в світі. Вони стоять кісткою в горлі небезпечних сусідів. Серед бійців Війська Запорізького є ті, кого побоюються, остерігаються, але і поважають інші козаки. Їх називають характерниками, галдовниками чи чаклунами. Саме їх більше за інших остерігаються вороги, а татари називають урус-шайтанами.

Читати: https://booknet.com/uk/reader/xarakternik-b186784


Іскри гніву

Мак Карсегі

Землі наші знаходились між трьох великих держав: Річчю Посполитою, Османською імперією і Московією. Та були й ті, хто не хотів жити під гнітом. Вони подалися за пороги і збудували фортецю, яку назвуть Січчю. Вона стала осередком і символом свободи, а люди, які перебували тут, згодом отримала назву Військо Низове Запорозьке. Визнані вояки, хоробрі і безстрашні лицарі, стояли на захисті рідної землі не зважаючи, який ворог їм загрожував. А люд на цих землях був непокірний та волелюбний і запорожці завжди підтримували його потуги і допомагали в боротьбі.
Першими з непокірних були Северин Наливайко, Григорій Лобода і Матвій Шавула. Вони дали відповідь шаблею на гніт польської шляхти.

Читати: https://booknet.com/uk/reader/skri-gnvu-b371526


Світанок Нових Богів

Третя книга циклу "Фальшиве пророцтво" . Пряме продовження "Шолому Тьми" .

Читати: https://booknet.com/uk/book/svtanok-novih-bogv-b357822


Рокош Гетьманів

Смерека

Вони були елітою з поміж еліт ... Найкращі воїни усіх Вільних Земель . Ще не було такої сили , яка б поставила на коліна козаків та характерників Гетьманщини . Але якщо таке трпапиться ? Що вони будуть робити , коли проти них й усього світу постане древнє зло ,яке предки козаків та білорусів вигнали у чужі світи ? Що вони робитимуть ,коли Тьма Чорнобога завджи буде попереду й козаки будуть повинніоб'єднуватися із старими ворогами - поляками та іншими ? Тоді почнеться древнє прокляття хаосу - почнеться Рокош Гетьманів ...

Читати: https://booknet.com/uk/book/rokosh-getmanv-b271467


Чуже Щастя

Смерека

Збірка оповідань козацького фентезі , дії відбуваються у магічному світі Вільних Земель де існує у союзі Польща , Литва , Біла Русь та Гетьманщина , а за Доном немає життя , де світ закінчується неосяжними та дикими Туманними Горами ,а кожна нація має свою світлу і темну сторони магії

 Читати: https://booknet.com/uk/book/chuzhe-shchastya-b270615


Берестечко

Данило Кіт

Необачність,зрадливість і війна привела до величезних втрат в бою під Берестечко.


 Читати: https://booknet.com/uk/book/berestechko-b389059

Спадок 

Олена Ковтун

Козаки - характерники.
Як часто ми про них чули.
Найвизначніший - отаман Іван Сірко.
Його доля складна і сповнена загадок.
А разом з тим існує ще одна - доля нащадків.
Ляна, характерниця, знахарка, поляниця.
Їй випало продовжити справу козака.

Читати: https://booknet.com/uk/book/spadok-b306144


Холодний Яр

Анна Пахомова

В кожному місті є місце - вступивши куди людина потрапляє чи то в минуле, чи в інший вимір. Сашко, хлопець з вулиці, рятуючи від хуліганів незнайомку потрапив саме у таке місце. І попав прямо в Холодний Яр. Як його прийняли гайдамаки, та чим скінчилась подорож - читайте в середині.

Читати: https://booknet.com/uk/book/xolodnii-yar-b63321






Немає коментарів:

Дописати коментар