22/03/2017

22 березня - Всесвітній день водних ресурсів

                  Результат пошуку зображень за запитом "всесвітній день охорони водних ресурсів"



Результат пошуку зображень за запитом "всесвітній день охорони водних ресурсів"     Генеральна асамблея ООН 2 грудня 1992 року прийняла резолюцію про щорічне проведення Всесвітнього дня води 22 березня. Головна мета започаткування Дня води — проведення активного інформування серед широких верств населення та привернення уваги громадськості і політиків до проблем води.
Щодо стану справ в Україні, то за запасами місцевих водних ресурсів (1 тис. кубічних метрів на людину) вона, хоча і входить до десятки країн, де є найчистіша питна вода, водночас є однією з найменш забезпечених питною водою країн в Європі. Тому для нашої держави проблема води — одна з найактуальніших.
Результат пошуку зображень за запитом "всесвітній день охорони водних ресурсів"Відзначення дня води – чудовий привід нагадати українцям про дбайливе ставлення до водних ресурсів. Адже лише своїми діями ми зберігаємо або знищуємо природу України.
75% поверхні Землі вкрито водою. 97,5% всієї води планети зосереджено в океанах, і лише решта 2,5% - прісна вода. 70% від всієї кількості прісної води перебуває у вигляді льоду. Решта 30% - це підземні води, до яких ми маємо доступ. Але більша їх частина настільки забруднена, що використовувати цю воду вже не можна.
І тільки 1% з цієї доступної води (близько 0,007% усієї води Землі) можна назвати чистою та придатною до "прямого" використання людиною. При чому 70% з неї витрачається на іригацію, 22% забирається промисловістю і лише 0,08% використовується в побуті.
В 2050 році потреба людства в питній воді збільшиться вдвічі, в порівнянні з сьогоденням. Але водні ресурси (зважаючи на наведені вище цифри) неабияк обмежені. До того ж вони дуже нерівномірно розподілені по різним країнам світу. Більш ніж 1 мільярд людей не має доступу до питної води. 




Результат пошуку зображень за запитом "як берегти воду"


Немає коментарів:

Дописати коментар