01/04/2017

Конкурс на здобуття районної літературної Премії «Земля світлячків» імені Віктора Близнеця

Близнець_Віктор


Положення
                про районну літературну Премію «Земля світлячків»            імені Віктора Близнеця
  1. 1. Районна літературна Премія «Земля світлячків» імені Віктора Близнеця (далі – Премія) започаткована Компаніївською районною радою.                                                                                                                                                       Мета заснування Премії – залучення дітей та молоді району, письменників, поетів Компаніївщини до пропаганди українського слова, розвитку літературної творчості, виховання патріотів малої Батьківщини – Компаніївщини.                                                             Премія є щорічною, її лауреатами є переможці літературного конкурсу, присвяченому В. Близнецю.
  1. Премія встановлюється в двох номінаціях:
-проза та поезія дітей та молоді (віком до 16 років)
-дитяча проза та поезія.
Розмір Премії встановлюється щорічно.
  1. Організацію та проведення літературного конкурсу здійснює журі Премії, персональний склад якого затверджується сесією районної ради. Зміни до складу журі вносить голова журі (голова районної ради), але не більше двох осіб на рік від загального складу журі (за винятком добровільного виходу члена журі зі складу журі). Засідання журі веде голова або заступник. Рішення журі приймається простою більшістю голосів та є правомочним при наявності двох третин членів журі від його загального складу. Рішення журі оформляється протоколом. Голосування здійснюється відкрито або таємно за погодженням більшості від загального складу членів журі. Свої обов’язки члени журі виконують на громадських засадах. Місце розташування журі: вул. Паркова, 4, смт Компаніївка, Компаніївська районна рада.
  2. На здобуття Премії щорічно подаються літературні твори українською мовою місцевих поетів та письменників, творчої молоді, що вийшли окремими виданнями або були опубліковані в засобах масової інформації, на електронних та паперових носіях. Як виняток на розгляд журі приймаються твори, що не виходили окремими виданнями та не були опубліковані в ЗМІ, але відповідним чином оформлені у формі самовидавничих брошур, збірок тощо. Номінантами на здобуття Премії стають поетичні твори (не менше), об’єднані спільною тематикою або ідеєю та/або один прозорий твір.
Учасниками літературного конкурсу можуть бути також мешканці інших населених пунктів України та світу, які народились на Компаніївщині, життя і творчість яких тісно пов’язано з нашим краєм, а також ті особи, які є членами районних літературних та мистецьких об’єднань.
  1. Термін проведення літературного конкурсу на здобуття Премії – січень-березень. Розпорядження про проведення літературного конкурсу оголошує журі до 1 квітня. Термін прийняття матеріалів на здобуття літературної премії 30 днів з дати опублікування рішення про проведення конкурсу, але не пізніше 1 квітня. Прийом матеріалів здійснює журі. На конкурс також подаються і твори українською мовою, які раніше брали участь у регіональних та Всеукраїнських конкурсах, але не стали їх переможцями. Твори-переможці таких конкурсів до участі в конкурсі на здобуття Премії не допускаються а у випадку виявлення їх участі і перемоги в інших конкурсах лауреат літературного конкурсу на здобуття Премії позбавляється звання лауреат конкурсу та грошової винагороди. Перелік номінантів на здобуття літературної Премії друкується в районній газеті «Степовий край» за десять днів до нагородження. Обов’язковою умовою участі у конкурсі є публічна презентація творів перед громадськістю.
Подання творів для участі в конкурсі є персональним. Також мають право подання матеріалів органи місцевого самоврядування, відділ культури, туризму та культурної спадщини, громадські організації, творчі спілки та трудові колективи, навчальні заклади. Від імені колективних органів подання висування здійснюють повноважні органи цих організацій на підставі протоколу.
  1. Місцем підведення підсумків літературного конкурсу імені В.Близнеця є мала Батьківщина письменника – село Першотравенка, літературно-меморіальний музей імені В.С.Близнеця у загальноосвітній школі. Підсумки конкурсу проводить журі не пізніше 5 квітня. Переможцем конкурсу стає автор, твір (твори) якого набрав найбільшу кількість голосів членів журі. Премія є персональною і присуджується один раз.
  2. Нагородження переможців конкурсу відбувається в день народження В.С.Близнеця.
Журі визначає по одному переможцю у двох номінаціях. Рішення про переможців оформляється протоколом засідання комісії. Переможцям конкурсу присвоюється звання «Лауреат літературної Премії «Земля світлячків» імені Віктора Близнеця» з врученням диплому лауреата та грошової премії в розмірі 2 (дві) тисячі гривень кожному. Всім учасникам літературного конкурсу вручається диплом учасника. Передбачається також залучення заохочувальних грошових премій у розмірі, що не перевищує офіційного розміру премії (дві тисячі гривень) від офіційно зареєстрованих українських та зарубіжних громадських, суспільно-політичних організацій, рухів та об’єднань, діяльність яких не суперечить Конституції та законам України, а також від українських політичних та громадських діячів, депутатів усіх рівнів, засобів масової інформації, мистецькознавчих та культурно-освітніх організацій.
Підсумки проведення літературного конкурсу на здобуття Премії висвітлюються в газеті «Степовий край», фотографії і твори лауреатів передаються до літературного музею В.С.Близнеця.

Немає коментарів:

Дописати коментар