03/04/2017

Вибір електронної книги


 Поради

                                                          ЯК ВИБРАТИ ЕЛЕКТРОННУ КНИГУ
  Сучасні виробники пропонують просто величезний вибір різноманітних електронних пристроїв, призначених спеціально для читання книг. Завдяки високому попиту дана сфера постійно розвивається, ведуться нові розробки, тому рідери з кожним днем пропонують користувачеві все більше можливостей. У зв’язку з чим такий гаджет може стати корисним не тільки для зручного читання книг, а й для виконання безлічі інших завдань.
У першу чергу необхідно ретельно подумати, а чи потрібні всі додаткові функції. Як правило, вартість пристрою підвищується пропорційно тому, наскільки широкі можливості він пропонує. Тому якщо у користувача є мр3-плеєр, записна книжка, нетбук і т.д., то йому немає сенсу переплачувати за функції, якими він користуватися не буде. В такому випадку краще всього купувати найпростіший пристрій, звернувши увагу на якість екрану, обсяг пам’яті для завантаження файлів, особливості налаштування параметрів і все інше, що зробить читання приємним і комфортним.
Корисною буде функція підключення до Wi-Fi, але в даному випадку потрібно пам’ятати, що всі сторінки Інтернет-сайтів будуть відображатися в чорно-білому варіанті, що далеко не всім подобається. Тому перш, ніж витрачатися на покупку рідера з можливістю підключення до Wi-Fi, бажано подивитися в магазині, як будуть відображатися веб-ресурси – далеко не всі можуть сприймати чорно-білі сторінки.
Однією з найпоширеніших додаткових функцій, які реалізуються в електронних пристроях для читання книг, є відтворення аудіо-файлів. Вибираючи такий рідер, потрібно звертати увагу на те, для чого конкретно там є можливість відтворювати аудіо. У деяких пристроях функція призначена виключно для прослуховування аудіокниг, тому всі файли аудіо програються тільки по порядку і функцій щодо налаштування плеєра практично немає ніяких. В інших же реалізований повноцінний аудіоплеєр, завдяки якому можна слухати музику в будь-якому порядку, переглядати папки з аудіо і налаштовувати різні параметри.
Бажано переконатися в тому, що рідер відтворює файли в різних форматах, з зображеннями, додатковими елементами. Це відноситься не до додаткових можливостей, а до обов’язкових. Так, якщо художня література найчастіше конвертується в прості формати і містить тільки текст, то наукова література, енциклопедії, довідники можуть містити картинки і таблиці, переглянути які в нормальному вигляді можна тільки в спеціальних форматах, які повинен підтримувати рідер.
Можна зустріти моделі рідерів, які оснащені Кверті-клавіатурою. Багато користувачів вважають, що така клавіатура обов’язково необхідна для нормального читання, але це далеко не так. Якщо у пристрої правильно реалізовані всі функції і опції, то необхідності в повноцінній клавіатурі виникати не буде. Вона потрібна тільки для серфінгу по Інтернет-сторінок і набору тексту в Інтернеті. Під час читання все можна зберегти і скопіювати, будь-які слова і вислови відправити в окремий файл, зробити позначки, тому набирати щось вручну навряд чи знадобиться.
Електронна книга має ряд основних характеристик: 
- діагональ екрану, складова від 6 до 10 дюймів; 
- велика кількість підтримуваних форматів, найчастіше:
текстові - txt, pdf, doc; 
фото - jpg, bmp; 
аудіо - mp3, aac; 
відео - avi, mp4, 3gp; 
- знімна карта памяті; 
- дозвіл екрана, яке складає 800 * 600 або 1200 * 8250 пікселів; 
- різнорівнева підсвічування екрану. 

    І звичайно не варто забувати про вибір матриці - TFT і E-ink.
TFT це звичайна жидкокристаллическая.
E-ink ж створює відчуття звичайної друку на папері.
За твердженням виробників, друга техніка є краще, так як саме вона є більш безпечною: очі при читанні не втомлюються, і наноситься мінімальний шкоди зору.
    Вашій увазі представляємо кілька найбільших виробників електронних книг: E-Book, Onyx, Sony, PocketBook, Wexler.
У моделях Onyx і Boox M92, наприклад, вбудований процесор модуля Wi-Fi, що значно розширює коло можливостей електронної книги.
А в Kindle 2 є можливість перекладати текст в аудіоформат, що автоматичні перетворює електронну книгу в аудіокнигу.
Ознайомившись з оглядами електронних книг ви зможете зробити оптимальний вибір.
    Вартість даної вигадки умовно коливається від 3,500 тисяч рублів, за стандартні моделі, до 2000 тисяч за книги-компютери, оснащені безліччю функцій і несучих з собою последнии технологічні розробки.
    Огляд електронної книги Ritmix RBK-490 буде цікавий тим, хто вибирає букридер.
Щоб не помилитися у виборі такого необхідного гаджета, ви повинні точно вирішити для себе, що ви хочете отримати від цієї покупки.
Інакше не дивно, якщо в майбутньому ви залишитеся розчарованими, шкодуючи «даремно витрачені гроші». Адже не всіх зацікавлять інноваційні технології, запроваджені у книгу, в цьому випадку правильним рішенням було не скупитися на технологію E-ink, подбати про здоровя своїх очей
    Незважаючи на таке прогресуюче поширення електронних книжок, не варто забувати про звичайні друкованих книжках.
Бо часом з таким задоволенням дістанеш з полиці улюблений твір, почуєш хрускіт старого палітурки, відчуєш запах старих, забутих сторінок. 
ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ!!!
9 кращих електронних книг 

           Рейтинг электронных книг 2016 - обзор лучших моделей на Tkat.ru.


Немає коментарів:

Дописати коментар