11/11/2022

ВИЙШОВ ПОСІБНИК, ЩО НАТХНЕННО ПОЗНАЙОМИТЬ ІЗ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ

 Безкоштовний онлайн-посібник, що допоможе краще пізнати українську мову та культуру, створили волонтери «Проєкту Р.І.Д.». У посібнику 8 тем для розмов українською, уривки із творів 43 письменників та письменниць, словники до уривків, 6 стрічок до перегляду (фільми та мультфільми), рекомендації про те, як українізувати власний інфопростір, скоромовки для дикції тощо. Усе це на основі занять розмовного клубу. 

Дізнатися, якими велосипедними маршрутами подорожували українські письменники, чому клаптикова ковдра української художниці стала початком нового напрямку живопису та кому з відомих українців пес Івана Франка не давав нормально спати, а також відповісти на безліч запитань самому собі. Усе це можливо завдяки «РІДному посібнику для натхненного знайомства з українською мовою». Так, саме мовою, адже змінюючи її, ми змінюємо наш культурний контекст, тому в посібнику мова і культура нерозривно поєднані. 

Посібник був створений за матеріалами Другої хвилі РІДного розмовного клубу. Заняття у форматі онлайн-зустрічей відбувалися для тих, хто вирішив перейти на українську або покращити власне мовлення. Кураторки підтримували та лагідно давали поради, без осуду й непроханих виправлень. 

«Зараз команда кураторок РІДного розмовного клубу може створити комфортний перехід на українську не більше, ніж для 60 людей, але бажання допомогти значно перевищує можливості. Це і є причиною появи посібника. Онлайн-книгу може завантажити будь-хто з доступом до інтернету», — каже очільниця ГО Іванка Світляр. 

Розгорнувши книгу, кожен зможе прожити «Любов», відчути «Запах», взяти участь у «Грі», а також обдумати безліч інших тем українською. Посібник буде чудовим приводом для глибших розмов із близькими або саморефлексії. Завантажити посібник: https://cutt.ly/aBLQ3ag 

Немає коментарів:

Дописати коментар