21/11/2022

День Гідності та Свободи

 

21 листопада — День гідності та свободи


Мільйони українців вшановують сьогодні ідеали свободи, демократії, патріотизму й мужності своїх громадян.

День гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно присвячене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Щороку День Гідності та Свободи українці відзначають 21 листопада – в річницю початку Євромайдану.  Метою запровадження пам’ятної дати стало утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття. Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

Особливо важливого значення свято набуває зараз, у час, коли рф повномасштабно вторглась на територію України.

Бібліотекою було проведено  ряд заходів, метою яких було  ознайомити учасників освітнього процесу з історією виникнення свята; пояснити поняття «гідність» та «свобода»; формувати розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем; розвивати бажання стати гідними громадянами України та почуття особистої відповідальності за долю держави.

Гра "Гідні вчинки", перегляд "Історичної казки", вправа "Побажання Захиснику", долучилися до Всесвітнього флешмобу "ЖОВТА СТРІЧКА" на підтримку опору на окупованих Росією територіях.












Україно! Ти - мати моя!

Мов ікона ти нерукотворна!
Як тобою пишаюся я!
Ти - єдина у нас - неповторна!
Україно! Ти - пісня моя!
Ти незламна, моя Україно!
Гімн свободи і воля твоя
Над світами хай славою лине!
Не скарає тебе ворог твій!
Не поставить тебе на коліна!
Прикипіли і кров, і мій біль...
Ти - є гордість моя, Україно!
Ніна Юрченко

Немає коментарів:

Дописати коментар