24/04/2022

Крутезні-цікавезні: "Казки лірника Сашка"

 



"Казки лірника Сашка" стають вже потихеньку окремою сторінкою в українській аудіо - літературі. Сторінкою, слід зазначити, барвистою, цікавою, особливою. Тому що, з одного боку, його оповіді завжди оздоблені дуже насиченим звукорядом. Пісні народні рідкісні, ціла купа музичних інструментів - часто теж доволі рідкісних - і не менша купа приязних голосів на додачу. Хоча головний голос, звичайно - оповідача, лірника Сашка . До того ж і вигадує Сашко дуже вправно. Деякі казки написані ним, що називається, "з чистого аркуша", інші - на основі старих народних казок. Але визначити, де з них які - неможливо. Всі ці розповіді існують в єдиному, власному просторі, однаково близькому і нашому часу, і нашій історії. Тому що є тут і щось із побуту селянського, і зі світогляду українського, і гумору жменя чималенька, і хитринка - хороші казки, живі. Несуть вони світові серце - чисте, добре, хоробре. І знаєте, якщо діти зростатимуть на таких казках, як ці - світ таки стане кращим, ніж зараз. Неодмінно.
Жанр авторської казки - доволно рідкісний, своєрідний, нині майже відсутній у сучасному спектрі мистецтв, знаходив все більше підтримки серед колег і друзів Олександра Власюка . Близько лірника Сашка утворився цілий оркестр з вельми незвичайних особистостей. Тут тобі і Едуард Драч ( кобза, народна скрипка, спів), і Григорій Лук'яненко (гітара, дутар, спів басом ), і Леся Добрий Вечір ( барабани , перкусія , ліра , сопілка, зозуля, дудак, ріжки, сурма, спів), Сергій Топор (акордеон, спів), Ірина та Олена Шикури ( спів). Лірник Сашко, окрім, власне, оповідання, акомпанує собі на лірі, варгане, дримбі.

Автор: Казки лірника Сашка
Назва: Казки лірника Сашка - "Для старшеньких" (2009)
Формат: MP3
Розмір: 56 Мб

Скачати Казки лірника Сашка - "Для старшеньких" (2009): https://e-bookua.org.ua/audio/dytiachi/527-kazki-lrnika-sashka-dlya-starshenkih-2009.html

Немає коментарів:

Дописати коментар