05/05/2020

5 травня відзначається Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю

Світлина від Светлани Полтавец.


    5 травня відзначається Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю — людей, які, як ніхто, потребують підтримки оточуючих. Інваліди, або ж люди з обмеженими можливостями, як прийнято називати цю категорію людей в Європі, є повноцінними членами суспільства. Однак часто їх права порушуються більше, ніж права інших людей. І це не повинно залишатися без уваги, оскільки демократичне суспільство не сприймає дискримінації за будь-якими ознаками.
   Жодна категорія громадян не повинна залишитися без уваги влади, суспільства, громадських організацій незалежно від національності, релігії, матеріального стану, стану здоров’я.
   За офіційними даними, в Україні проживають близько 2,5 мільйонів людей зі статусом осіб з інвалідністю. Щороку їх кількість збільшується.Тому метою Дня боротьби за права осіб з інвалідністю є сприяння більш глибокому розумінню проблем, пов’язаних з інвалідністю, і мобілізація підтримки прав, гідності і благополуччя осіб з інвалідністю. Люди з обмеженими можливостями мають такі ж права на працевлаштування, доступну освіту і інфраструктуру, як і інші категорії громадян.
   На жаль, життя людей з обмеженими фізичними можливостями продовжує залишатися дуже складним. Такі проблеми, як недолік спецпристосувань для пересування, складність отримання освіти, брак робочих місць і невелика грошова допомога, позбавляють осіб з інвалідністю можливості вести повноцінний спосіб життя й ізолюють їх від суспільства.
   Тим часом, хоча інваліди обмежені фізично, вони безмежні у своїх здібностях, талантах і прагненні до самовираження. Завдяки величезній силі духу й волі, ці люди досягають успіхів у найрізноманітніших сферах: науці, підприємницькій діяльності, художній творчості, мистецтві, спорті. Час показав, що дуже часто особливі люди досягли навіть більшого, ніж зовсім здорові люди.(джерело:https://www.poglyad.tv/5-travnya-mizhnarodnyj-den-borotby-…/)
ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ВІДЕО та МАТЕРІАЛИ ПРО ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ, ЯКІ ДОСЯГЛИ ВЕЛИКИХ УСПІХІВ:
- Історії особливих людей, які досягли успіху: https://www.youtube.com/watch?v=kVmtuqk55VA
- Вражаюче відео про надзвичайних людей з обмеженими властивостями:https://24tv.ua/vrazhayuche_video_pro_nadzvichaynih_lyudey_…
- Ніколи не здавайся: історії людей, які не зважаючи на обставини досягли успіху: https://dyvys.info/…/nikoly-ne-zdavajsya-istoriyi-lyudej-y…/
- Необмежені можливості: Люди, які підкорили світ в інвалідному візку: https://espreso.tv/article/2015/12/03/bez_baryeriv
- Жити без обмежень: історія людини-легенди Ніка Вуйчича: https://www.youtube.com/watch?v=rKZHfS32xnc
-Необмежені можливості: Люди, які підкорили світ ...espreso.tv › article › 2015/12/03 › bez_baryeriv
- 9 фізичних недоліків зірок, які не вплинули на їх успіх: https://tutkatamka.com.ua/…/9-fizichnix-nedolikiv-zirok-ya…/

Немає коментарів:

Дописати коментар