20/10/2017

Знайомтеся - Олена Горобець.

Зустріч з Оленою Горобець - поеткою, журналісткою та громадською діячкою м.Кропивницький, яка  подарувала для нашої шкільної бібліотеки свої книги з власним дописом.

   


Олена Горобець народилася 2 березня 1988 року (напередодні Всесвітнього дня письменника) в одному з географічних центрів України – селі Добровеличківка Кіровоградської області. Нині живе у Кропивницькому.
        Олена Горобець – мама двох хлопчиків, але окрім того, вона ще й журналіст, редакторка і ведуча телерадіопрограм на КОДТРК «Кіровоград», громадська діячка.
        У дитинстві Оленка сприймала світ як казку: опори електромереж на краю села здавалися їй вежами біля таємничого лісу. Олена з друзями часто грала у різні ігри, зокрема у піратів, будувала хатки у лісі. Отакі чудові образи згодом почала фіксувати у віршах і казках. А ще подейкують, що на подвір’ї Олениної бабусі був закопаний якийсь скарб, бо там постійно знаходили якісь коштовні речі. Який це скарб, досі невідомо. Але багато хто вважає, що неймовірні скарби зі слів можна знайти у її віршах для дітей.

 «Горобці-молодці» стали її дебютом. Образи, з якими автор знайомить читача — живі та яскраві. Вони вмить захоплюють дитячу увагу, налаштовують на фантазування та політ уяви. Мама двох чудових хлопчиків, вона все знає про те, як скачати братика з інтернету, чи справді хлопці не люблять зайчиків і що може статися, коли бульку з жуйки видути аж надто велику.
Поетеса має ще дві збірки дорослої поезії – «Летючі менеджери»(2012) і «Сансара»(2017), друкувалася в колективних збірках «До барикад»(2014), «І плаче росами земля»(2014), «Шепіт Альми» (2014).

        Її твори знаходили свого читача в журналах «Дніпро», «Мистецькі грані» та в «Українській літературній газеті».



                 Ранкова кава Олена Горобець





Презентація збірки "Сансара" Олени Горобець



Немає коментарів:

Дописати коментар