05/12/2016

Акція "Замість ялинки - новорічна композиція!"

У грудні проходить традиційна акція «Збережи ялинку».
Мета акції – схилити громадян України відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев та показати шкідливі наслідки передноворічного вирубування хвойних дерев. Акція спрямована не тільки на попередження незаконної рубки сосен та ялин, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни живих дерев на композиції з гілля. Використання «лапника», що залишається в лісі на місцях санітарних рубок, лісосіках і навіть інколи спалюється, збереже життя багатьом деревам і дасть суто економічний ефект.
Створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива можна й без знищення дерев. Набагато цікавіше прикрашати соснові чи ялинові гілки, виготовляти традиційні українські «ялинки» – дідухи з колосків, калини, створювати новорічні композиції, які можуть стати гарним подарунком для рідних і друзів та прикрасять домівку, шкільну аудиторію чи робочий кабінет.
У рамках цієї акції наш заклад, а саме члени учнівського лісництва щороку проводять широку інформаційно-агітаційну кампанію: розповсюджують листівки та методичні матеріали,  організовують конкурс «Замість ялинки – зимовий букет». Під час конкурсу учні виготовляють святкові букети з вічнозеленого гілля, створюючи святкову атмосферу без знищення живого дерева. Такі композиції здобувають симпатії дедалі більшої кількості людей.
Хто бажає долучитися до акції рекомендую переглянути відео майстер-класів по створенню новорічних композицій та ялинок виготовлених власноруч.






Немає коментарів:

Дописати коментар