21/04/2023

День Землі у бібліотеці

 22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Бібліотекою комунального закладу "Компаніївський ліцей" проведено огляд літератури про нашу планету, розглянули питання свідомого ставлення до природних ресурсів планети Земля, проведено з читачами
З - Б класу гру "Планета Земля плаче - планета посміхається", другокласники представили на виставку свої чудові малюнки, які закликають до збереження нашої матінки-Землі. Читачі активно розібрали книги представлені на виставці, тож, сподіваюся учні збагатяться знаннями про рідну для всього людства домівку - нашу блакитну та щедру планету Земля!!!
Вперше день Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети.
Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.
Офіційно, починаючи з 2010-го року в наших календарях на міжнародному рівні з’явився знаковий День - Всесвітній день Матері-Землі, який відзначається 22-го квітня. У резолюції Генеральної Асамблеї ООН № A/RES/63/278, яка була затверджена з цього приводу в 2009-му році відзначалося, що термін «Матінка-Земля» досить поширений в різних культурах і загальноприйнятий у більшості країн світу, він відображає чіткий взаємозв’язок між нами і нашою планетою.
День Землі щорічно відзначається в 147 країнах










Немає коментарів:

Дописати коментар