16/11/2017

Міжнародний день толерантності

   День толерантності відзначається 16 листопада в усьому світі, запровадили його 1995 року за рішенням ЮНЕСКОРезультат пошуку зображень за запитом "день толерантности 2017"
   
Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.
  Декларація принципів терпимості звертається до держав, які мають гарантувати створення справедливого законодавства, дотримання правопорядку, судово-процесуальних та адміністративних норм. У статті 2 Декларації мовиться, що для того, щоб зробити суспільство більш терпимим, держави мають ратифікувати наявні міжнародні конвенції з прав людини, і, якщо це необхідно, розробити нове законодавство з метою забезпечення в суспільстві принципу рівних прав та можливостей для всіх груп та окремих людей.
   До цього положення варто додати, що ратифікація документів та створення законодавства – це лише так звана «матеріальна» умова для формування реальної толерантності в суспільстві. Навчання варто починати з дітей, яких слід вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Тож ЮНЕСКО пропонує відзначати День толерантності у школах і вищих навчальних закладах усіх країн-членів Організації Об’єднаних Націй.

Немає коментарів:

Дописати коментар