21/06/2017

10 НАЙКРАЩИХ КНИГ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ

Рекомендую книги, які стануть у пригоді тінейджеру. Адже саме діти такого віку потребують відповідей на складні життєві питання, інколи навіть і риторичні. Їх цікавить усе, що допоможе їм робити правильні рішення у майбутньому та просто бути освіченими людьми із постійним голодом до пізнання все нових і нових істин.
1. Антологія оповідань «Мама по скайпу». Реальні і дещо сумні історії про весь трагізм заробітчанства та батьків, яких так не вистачає удома.
Ілюстрації: Гайда Наталка
Обкладинка:Тверда
К-ть сторінок:192
Вага:0.24 кг
ISBN:978-617-679-007-5
Анотація
Ця книга піднімає дражливу і неоднозначну тему соціального сирітства як наслідку трудової міграції і, в ширшому розумінні, комунікаційної прірви між батьками та діть­ми. Оповідання мало кого залишать байдужим. Тому що вони написані чесно. Більшість авторів є батьками і знають, що це таке – бути далеко від своєї дитини. Книга нікого не поверне з-за кордону. Однак вона починає озвучувати для суспільства цю гостру проблему. А говорити – значить шукати шляхів її вирішення.
2. «140 децибелів тиші», Андрій Бачинський. Про трагедію маленького музиканта Сергія, який втратив сім’ю, а також і слух.
Дизайн обкладинки: Бочко Андрій
Рік видання:2015 p.
Обкладинка:Тверда
Вік:Підлітки, 13+
К-ть сторінок:128
Вага:220 г
Розміри:130x200 мм
ISBN:978-617-679-167-6
Анотація
В автомобільній аварії юний музикант Сергій втрачає не тільки батьків, сестричку, але й слух. Він мусить навчитися по-новому спілкуватися з ровесниками в інтернаті, подолати зневіру і відчай, аби важка втрата не вбила в ньому повністю бажання жити. А також – вирватися зі злочинного кола і врятувати названу сестру від лиха...
"140 децибелів тиші" Андрія Бачинського - "Дитяча книга року ВВС" у 2015 році.

3. «Мій друг Юрко Циркуль», Валентин Бердт. Щира історія про двох друзів, які поряд у веселі і у сумні моменти свого життя.
Категорія – реалізм
Вік основної аудиторії – від 12 років
Жанр – шкільна історія
Мова видання – українська

Усе почалося з того, що Вадько Журбін і його друг Юрко Циркуль вирішили підзаробити грошенят на новий мобільний, обтрусивши грушу діда Дмитра.
І все було б гаразд, якби не підступна гумка на Юркових штанах і невгамовний дідів пес. Пригоди безштанька на груші стали приводом до справжніх шкільних війн, з яких ворогуючі сторони врешті вийшли просто друзями, на яких чекає багато життєвих випробувань, і нещаслива дідова груша – чи не найлегше з них
Валентин Бердт. Мій друг Юрко Циркуль. Л.: Видавництво Старого Лева, 2010. – 376 с.
4. «Не такий», Сергій Гридін. Історія про маленьку людину із великою силою духу.
Ілюстрації: Гайда Наталка
Дизайн обкладинки: Гайдучик Назар
Рік видання:2013 p.
Обкладинка:Тверда
Вік:Діти, 11-14
К-ть сторінок:176
Вага:0.24 кг
Розміри:130x200 мм
ISBN:978-617-679-01-67
Анотація
Ця книга вражає своєю відвертістю. Про школу, родину, суспільство, полишених самих на себе дітей, і взагалі про життя, яким воно є – без прикрас і без купюр, сповнене суворих реалій і випробувань. Може, хтось скаже, що бути дитиною, тим паче підлітком – просто. Але якщо ти відрізняєшся від решти, скажімо, надмірною вагою, тобі не оминути зневаги і знущань однолітків і навіть дорослих.
Однак у тебе залишається шанс знайти в собі силу піднятися над своїми образами, зусиллям волі змусити себе стати «таким», який порятує не лише себе, а й простягне руку допомоги слабшому.
shkolarka5. «Школярка з передмістя», Оксана Думанська. Щоденник веселої дівчини, життя якої набирає все нових та нових обертів.
Оксана ДУМАНСЬКА. Школярка з передмістя. – Львів: Видавництво «Світ Дитини», 2008.






6. «Ключ від Королівства», Марія та Сергій Дяченки. Мандрівка у королівство як перевірка на людяність.
Опис книги:
Ключ від Королівства (Книга 1)
Потрапити в Королівство легко. Піти мандрувати дорогами, захищаючи себе й супутників від небезпек, — просто. Повернутися додому — лише один крок. 
Часом лише один крок відокремлює зраду від помилки, вірність від боягузтва, стриманість від байдужості, а сумнів від заздрості. Один крок до трону. 
Який крок зробиш ти?
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Ключ від Королівства (Книга 1) txtскачати, читати Ключ від Королівства (Книга 1) jarскачати, читати Ключ від Королівства (Книга 1) fb2скачати, читати Ключ від Королівства (Книга 1) epubскачати, читати Ключ від Королівства (Книга 1) doc



7. «Марта з вулиці святого Миколая», Дзвінка Матіяш. Розповідь про дуже креативну дівчинку, яка мріє розмалювати увесь світ.
Автор: Матiяш Дзвiнка
Марта з вулиці Святого Миколая обкладинка
Ілюстрації: Пастушенко Наталія
Рік видання:2015 p.
Обкладинка:Тверда
Вік:Підлітки, 14+
К-ть сторінок:240
Вага:300 г
Розміри:130x200 мм
ISBN:978-617-679-159-1
Анотація
Повість Дзвінки Матіяш «Марта з вулиці Святого Миколая» адресована підліткам. Це історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя…


Іван Сірко  обкладинка


8. «Іван Сірко – славетний кошовий», 
Марія Морозенко. Про доблесть та унікальність визначного українського козака.
Ілюстрації: Паленко Максим
Дизайн обкладинки: Гайдучик Назар
Рік видання:2015 p.
Обкладинка:Тверда
Вік:Діти, 9-13
К-ть сторінок:368
Вага:360 г
ISBN:978-617-679-125-6
Анотація
Під цією обкладинкою вміщено відразу дві книги про великого героя українського козацтва: «Іван Сірко – великий характерник» та «Іван Сірко – славетний кошовий». 
Життя Івана Сірка овіяне легендами та сповнене карколомних пригод. Він народився надзвичайною дитинною, з особливим даром характерництва, що допоміг йому здобути багато перемог, і передусім – над собою. Складні випробування лише загартували його дух та тіло. В усіх героїчних битвах Іван Сірко виходив переможцем. Взявши у руки булаву отамана, вірою і правдою служив рідній землі. Рівного йому не було з-поміж козацтва. 
9. «Як я руйнувала імперію», Зірка Мензатюк. Розповідь про різну любов. Любов, від якої очікуєш романтичних записок, любов до улюбленої кицьки, а також незламну любов до найдорожчого – до Батьківщини.

Дизайн обкладинки: Попський Ростислав
Рік видання:2014 p.
Обкладинка:Тверда
Вік:Підлітки, 14-16
К-ть сторінок:272
Вага:0.3 кг
Розміри:145x200 мм
ISBN:978-617-67-90-56-3
Анотація
«Як я руйнувала імперію» - перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Як ганялися за дефіцитними товарами? Кого боялися? І чого прагнули?
Герої повісті – підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються в вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Чому розвалився Радянський Союз? І – найголовніше - хто його розвалив?
Автор повісті Зірка Мензатюк – лауреат премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в український дитячій та підлітковий літературі останнього десятиліття.
10. «Джовані Трапатоні», Олекса Росич. Історія про те, як кохання обов’язково переможе усе зло, що тільки існує на землі.

DzovanniTrapatoni2
Олекса РОСИЧ. Джовані Трапатоні: фентезі. – Львів, Видавництво Старого Лева, 2010. – 376 с.

2 коментарі:

  1. Доброго дня. Чи не могли б Ви підказати, де можна сачати книгу "Мама по скайпу"?Чи хоча б посилання на читання он-лайн? Дуже потрібно для роботи. Дякую.

    ВідповістиВидалити
  2. Скористайтеся посиланням https://starylev.com.ua/old-lion/author/malyk-galyna.

    ВідповістиВидалити