22/04/2017

23 квітня - Всесвітній день книг і авторського права

Читайте! Читайте! Читайте! Читайте не поспішаючи,  щоб не втратити жодної краплі коштовного змісту книги.   Читайте! Нехай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги!”
                                                                                                           К. Паустовський
В 1995 році Генеральна конференція ЮНЕСКО, в Парижі обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Адже 23 квітня померли Сервантес, Шекспір і де ля Вега, Інко Гарсіласо де ла Вега, Михайло Коцюбинський. Цього дня народилися Моріс Дрюон, Володимир Набоков, Андрій Курков, Григорій Тютюнник.
Нині Всесвітній день книги й авторського права святкують у 190 країнах світу. Саме 23 квітня відбувається багато цікавих заходів. Зокрема, відбувається проголошення Всесвітньої столиці книги, проводяться виставки, громадські читання, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання.
У нашій бібліотеці до Всесвітнього дня книги та авторського права протягом тижня було проведено ряд заходів: інформина "Книги - най-най"; віртуальне знайомство з найбільшими бібліотеками світу, пошукова web - експедиція "Розшукується сучасний письменник!", конкурсно-розважальна літературна гра "Загадковий бумеранг" тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар