15/04/2017

15 квітня - Український День навколишнього середовища (День довкілля)

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.

Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.
Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.
Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.
 Наш заклад активно прийняв участь у багатьох заходах до Дня Довкілля: це і висаджування дерев та кущів, прибирання території, висаджування квітів на квітниках. 
Шкільна бібліотека також не стоїть осторонь екологічних проблем. Актив бібліотеки та члени учнівського лісництва ініціювали акції "Макулатуринг", "Батарейкам - утилізація", "Здай кришечки для протезів для воїнів", "Посади дерево", "Живильна водиця" тощо. Проведено ряд інформаційних повідомлень;  показ відеопродукції про екологічні проблеми України та шкоду від батарейок; рекомендації щодо збереження природних ресурсів.
 /Files/images/aktsyazeleniy_rostok/IMG_1596.jpg

Немає коментарів:

Дописати коментар